Jonttu Rajala yllätti rallicrossin EM-sarjassa

03.11.2015

Jonttu Rajala yllätti rallicrossin EM-sarjassa

Vain mitali jäi puuttumaan

Kotimaisia rallicross-ratoja viime vuosina suvereenisti hallinnut porilainen Joni-Pekka ”Jonttu” Rajala näytti päättyneellä EM-kaudella, että vauhti riittää myös vaativammissa koitoksissa. Rajala oli supercarin EM-sarjassa lopulta hienosti neljäs samalla pistemäärällä pronssia vieneen Ole-Christian Veibyn kanssa. Mestariksi ajoi toinen norjalaiskuljettaja Tommy Rustad ja toinen oli ranskalainen Jerome Grosset-Janin.Jonttu Rajala vauhdissa Barcelonan osakilpailussa

- Veiby voitti yhden osakilpailun ja se ratkaisi. Valehtelisin jos väittäisin, ettei harmita. Yksikin piste enemmän Italiassa ajetun päätöskilpailun hiiteistä olisi riittänyt pronssiin, mutta turha sitä on kuitenkaan enempiä jossitella. Näytetään sitten ensi vuonna radalla, Rajala sanoo.

Ruotsalaislegenda Per Eklundin tallin massiivisella Saab 93-mallilla koko viisi osakilpailua käsittäneen EM-sarjan kiertänyt Jonttu Rajala nousi palkintopallille sekä Norjan (2) että Espanjan (3) osakilpailuissa. Saksassa hän oli viides ja niin Belgiassa kuin Italiassakin käteen jäi seitsemäs sija eli ensimmäisenä finaalista pudonneen kuljettajan kohtalo.

- Nousu podiumille Norjassa oli kieltämättä yksi elämäni hienoimmista kokemuksista, tiivistää Rajala.

Yhden EM-osakilpailun ajaminen vuokrakuljettajana maksaa noin 30 000 euroa. Rajalan mukaan työt on jo aloitettu sen eteen, että hän pääsisi myös ensi vuonna ajamaan täyden EM-sarjan ja mahdollisimman monta MM-osakilpailua vielä siihen päälle.

- Yhteistyökumppanit ovat innolla mukana projektissa ja uskon onnistumiseen. Eikä tavoite voi olla mikään muu kuin EM-mitali, Rajala ilmoittaa.

Pärre Eklundin talli on potentiaalinen ajopaikka myös jatkossa, mutta Saabilla Jonttu Rajala tuskin kuitenkaan enää ajaa.

- Pärre on jo tarjonnut minulle uudempaa Volkswagenin Beetleä, mutta mitään päätöksiä asiasta ei ole vielä tehty. Toinen vaihtoehto voisi olla ajaminen saksalaisen Münnich Motorsportin tallissa Audin S3-autolla, porilainen paljastaa.

Jonttu Rajala (oik.) ja Topi Heikkinen pitivät suomalaista rallicross-mainetta yllä EM- ja MM-sarjoissa. (Asko Tanhuanpää)Jonttu Rajala (oik.) ja Topi Heikkinen pitivät suomalaista rallicross-mainetta yllä EM- ja MM-sarjoissa.
(kuva: Asko Tanhuanpää)

Rajalan ohella suomalaiskuljettajista koko EM-sarjan kiersi ainoastaan Riku Tahko Minillään. MM-sarjassa suomalaista osaamista pitää yllä viime vuoden hopeamitalisti Toomas Heikkinen, joka on ennen viimeistä osakilpailua pistetaulukossa sijalla kahdeksan.

ASKO TANHUANPÄÄ

Julkaistu: 29.10.2015
10.05.2016Rallicrossia Hyvinkäällä
10.05.2016Kilpailukalenteri 2016/ Events 2016
10.05.2016Testausta Ruotsin Höljesissä
03.11.2015Jonttu Rajala yllätti rallicrossin EM-sarjassa
01.10.2015Kausikatselmusta 2015
05.06.2015Kilpailukalenteri/Events
30.03.2015Jonttu joins Euro RX championship with Saab
10.10.2014Jonttu Rallicrossin EM-Sarjaan